Här kommer vi visa våra evenemang.
Vi kör både egna kurser samt tar in tränare för clinics, håll även utkik på Facebook. OBS! vissa evenemag kanske inte hinner läggas upp här kontakta oss och håll kik på socialamedier för snabb uppdatering.

Igår var jag och hjälpte till med lite lasträning av en ponny. Matte fick lite nya nycklar och det blev en väldigt nöjd liten matte som kunde lastade sin ponny själv. Nu blir det lite hemläxa och träning men de kommer lösa det galant🙌 Glömde ta ett foto så här är på Play och mig. Att lasta sin häst säkert och lugnt är en viktig del av grundutbildningen som påverkar så stor del av vår hästvardag,och som med allt annat börjar det redan hur du tar på grimman, hur du leder din häst och er relation. För när det kommer till kritan är lastning ett stort prov på förtoende och hantering. Vi begär ganska mkt av våra hästar, ett flykt och bytesdjur med medfödd cellskräck att villigt gå in i en liten låda som är ostabil och rör sig, bli instängda, körda och sedan gå ut ur lådan i en ny osäker miljö. Så att tänka på hästen som helhet, miljön ,grundhanteringen och din engen roll i hästens vardag .Lugn och träning med positivt slut är verkligen viktigt. Och att träna lastning utan tidspress. #hätträning#känsla#timing#lastträning#relation#cmranch#hjärtattillhjärta

11 juli cowboy Obsacle training day mer info här: 

Träningstävling: mer info här:

Miljöträningskurs 18 och 19 juli mer info här:

25 juli cowboy obstacle training day mer info här :

Träningstävling 26 juli: mer info här:

En liten rubrik.

12 och 26 juli har vi träningstävlingpå CM Ranch i Tiveden. 
Extreme cowboy race går ut lite enkelt förklarat ut på att ekipaget skall utföra 10-13 olika uppgifter/hinder på en bana som skall simulera ett arbete med häst på en Ranch med en ”extreme” touch, det kan vara broar, gungbrädor, grindar, vattenhinder, hoppa över stockar , terränghinder, dressyrmoment, lassokastning, skytte från hästryggen och mycket mycket mer. Målet är en allsidig häst som litar och samarbetar med sin ryttare. 
Tävlingen hålls utomhus.

På flera av våra kurser får du testa vår roliga utomhusbana, få coachning och tips och lär dig mer om Extreme Cowboyrace samt hur du tränar din häst på olika hinder. Oavsett inriktning som dressyr, hopp, fältävlansryttare, tränar WE, TREC, eller rider i skogen så är detta nyttig träning som ger dig och din häst ett närmare samarbete. För att inte tala om en säkrare tryggare häst. Och framför allt det är så kul!! I kursen ingår demonstration och lektion om hur du lägger upp din träning, och hur du steg för steg bygger självförtroende hos både ryttare och häst.  Coachning av dig och din häst på vår utomhusbana.  Box/hage för din häst under dagen.