Här kommer vi visa våra evenemang.
Vi kör både egna kurser samt tar in tränare för clinics, håll även utkik på Facebook.

Junie Extreme EXCA tävling. 16 juni

16 juni har vi en tävling på CM Ranch i Tiveden. Det är rikstäckande föreningen SwedenExcaRacers som anordnar denna med CM Ranch som arrangör. Det hålls flera tävlingar i denna relativt nya hästsport i Sverige under sommar halvåret, senaste var i Ulricehamn. Men nu har turen kommit till oss och vi vill gärna visa denna spännande och publikvänliga hästsport för en härlig pubilk.
Extreme cowboy race går ut lite enkelt förklarat ut på att ekipaget skall utföra 10-13 olika uppgifter/hinder på en bana som skall simulera ett arbete med häst på en Ranch med en ”extreme” touch, det kan vara broar, gungbrädor, grindar, vattenhinder, hoppa över stockar , terränghinder, dressyrmoment, lassokastning, skytte från hästryggen och mycket mycket mer. Målet är en allsidig häst som litar och samarbetar med sin ryttare, det högre klasserna rids på tid och poäng samlas in så att kan ställa upp i Wourldcup som rids i USA. Klasser från nybörjare till proffsryttare.
Första start är kl 09.30 och tävlingen beräknas pågå till ca kl 16.30 de mest erfarna ekipagens klasser borde gå någonstans runt lunchtid i mitten detta är dock inte helt klart.
Att komma som publik är gratis, Fika och Mat finns att köpa. Lokala Grimseruds Lamm finns på plats för lunchförsäljning sam försäljning av sina lokalproducerade produkter.
Tävlingen hålls utomhus.

Lekdag/toleransträning med instruktör på EXCA banan.

Lekdag
 14 juli
kl 11-15 Testa vår roliga utomhusbana, få coachning och tips och lär dig mer om Extreme Cowboyrace samt hur du tränar din häst på olika hinder. Oavsett inriktning som dressyr, hopp, fältävlansryttare, tränar WE, TREC, eller rider i skogen så är detta nyttig träning som ger dig och din häst ett närmare samarbete. För att inte tala om en säkrare tryggare häst. Och framför allt det är så kul!! I kursen ingår demonstration och lektion om hur du lägger upp din träning, och hur du steg för steg bygger självförtroende hos både ryttare och häst.  Coachning av dig och din häst på vår utomhusbana. Lunch och fika Box/hage för din häst under dagen. Pris:575kr Bokning senast 7 juli  via telefon 0702745273 begränsat antal platser.  Välkommen!

 

Kosse Kurs 11och 12 augusti
( Fullbokad)

På denna kurs bekantar vi våra hästar med boskap, lär oss hur vi flyttar dem med och utan häst, gör olika övningar och flyttar djuren i grupp och ett och ett. Träningen hålls inomhus i ridhus.

Demonstration och kurs utan häst
Tips och trix för vardagen med häst. Lastning mm. 18 aug kl 11-15Välkommen till CM ranch den 18 augusti kl 11-15.
Lastning och vardagsproblem, TIPS &TRIX hur gör jag vardagen lättare för mig och min häst?
Demonstration med flera olika hästar av olika typ och psyke.
Hur tränar jag inför lastning?
Vad gör jag om hästen kastar sig ur släpet?
Min häst står inte stilla i gången?
Hur ska jag göra om hästen inte står still när jag sitter upp?
Problem vid in och utsläpp.
Tips och övningar som gör skillnad i vardagen.
Pris 375kr inkl fika
Kl 11-15 Anmälan via sms eller telefon till 0702745273 senast den 9 augusti.

Clinc för Bill Cameron 17 och 18 sept

Passa på att rida för Bill Cameron hos oss i september, det blir en clinic med inriktning på hinder , problemlösning och vad domaren tittar på under en tävling. Bill är en framgångsrik ryttare och domare i EXCA , han har även meriter i reining, cutting, working cowhorse samt tränat hästar för bla tv reklamer. I clinic priset ingår lunch och fika , box eller hage till hästen samt enklare sovplats till ryttare.
Pris 3000 kr per ekipage Anmälan är bindande och sker genom mail till info@cmranch.se samt betalning av halva kursavgiften till bg 308-6881 anmälan är bindande kursavgiften återbetalas ej, du ansvarar själv för dig och din häst under clinicen och deltagande sker på egen risk.

John Moore Clinic 11 och 12 sept

John Moore Clinic i Uggletorp!

NÄSTA clinic prelemenärt 11 och 12 september 2018

Tag chansen och passa på att ta del av Johns gedigna kunskap och långa erfarenhet av hästträning!
Vi har två ggr per år( eller fler) John här för clinic. Hör med oss när nästa är på gång! Passar alla ekipage oavsett inriktning,( du behöver alltså inte rida western) Inga förkunskaper behövs!
Kunskap kan man aldrig få för mycket av och så är det så kul!
Johns träningsfilosofi grundar sig i den gamla Vaquerotraditionen från Kalifornien och sydvästra USA. Den traditionen härstammar i sin tur från Spanjorerna som kom till USA.
Denna effektiva träningsmetod fungerar bra på alla hästar och det spelar ingen roll om du rider dressyr, hoppning, fälttävlan, western, islandshäst eller någon annan gren!

Vill du få en känsligare häst?
Bättre kommunikation med din häst?
Vill du bli en mer inkännande och trevligare ryttare för din häst?
Har du problem med hantering och ledarskap?
Förbättra svängar och stopp?
Nyfiken och sugen på att utvecklas som hästmänniska? Mer om John kan man läsa på

Fortsättnings Kurs
 
3 juni kl 11-16 För dig som vill fördjupa dig mer, testa lite svårare hinder eller som bara är sugen på mer! Testa vår roliga utomhusbana, få coachning och tips och lär dig mer om Extreme Cowboyrace samt hur du tränar din häst på olika hinder. Oavsett inriktning som dressyr, hopp, fältävlansryttare, tränar WE, TREC, eller rider i skogen så är detta nyttig träning som ger dig och din häst ett närmare samarbete. För att inte tala om en säkrare tryggare häst. Och framför allt det är så kul!! I kursen ingår demonstration och lektion om hur du lägger upp din träning, och hur du steg för steg bygger självförtroende hos både ryttare och häst.  Coachning av dig och din häst på vår utomhusbana. Lunch och fika Box/hage för din häst under dagen. Pris:575kr Bokning senast den 25 maj via telefon 0702745273 begränsat antal platser.