Hästpensionat

En härlig tillvaro på hästpensionat för din häst, när du inte har tid eller möjlighet.

Ibland kan man behöva stalla in sin häst på ett hästpensionat längre period då man själv inte har möjlighet att sköta den. Det kan t.ex. vara längre utlandsresor, studier, graviditet, sjukdom eller perioder i livet då allt inte hinns med.

Ändå vill man inte sälja sin vän eller låna ut den på vinst och förlust.
Då är ett bra alternativ att hysa in sin kompis på ett härligt hästpensionat som ligger en bit från ridskolor och tävlingsstall men ändå nära städer som Skövde och Örebro, där hästen får förstklassig omvårdnad och får umgås med andra hästar i en vacker rogivande miljö.
Vi som tar hand om din häst är utbildade och har lång erfarenhet av hästhållning, därför kan du känna dig trygg med att hästen får den allra bästa omvårdnad hos oss.


CM Ranch samarbetar och anlitar proffisionell hjälp av leg veterinär och leg hovslagare båda känner till gården och är regelbundet här, för verkning och skoning, vaccinationer ,tandkontroller och naturligtvis vid behov.

Varför inte passa på att få hästen lite extra utbildad under vistelsen här, vi erbjuder grundträning från marken, miljöträning och lastträning som tilläggstjänst.

För unghästar är det en nyttig erfarenhet att umgås och fostras av äldre trygga hästar som en del av på början till inridning och träning. En period på hästpensionat med en kombinationa av olika åldrar på hästarna i hagarna lägger en bra grund för att få den trygga harmoniska häst du vill ha i framtiden.
Väljer man att få sin unghäst grundhanterings tränad och mijötränad under tiden hos oss så får man hem en lätthanterad häst färdig för inridning.

Är hästen skadad och behöver en längre periods vila är vårt konvalecentpaket det perfekta för återhämtning och rekreation på hästpensionatet i Uggletorp.
Här tillgodoses hästens speciella behov och vi gör en plan för hur just din häst ska bli frisk och kry igen.
Vi har rymliga boxar för hästar med sådana behov,men rekomenderar plats i lösdrift för de flesta då det gynnar rörligheten och ger mer psykisk stimulans.

Man kan hyra i sig på hästpensionatet månadsvis eller årsvis, min 3 månader om hästen ska skolas in i en av våra grupper. Givetvis skrivs avtal angående skötsel och träning.

Hästarna hålls i mindre grupper på 4-6 individer, i största möjliga mån skiljer vi på valacker och ston, hur din häst grupperas beror på foderbehov , kön och hur den fungerar socialt i gruppen. Att alla hästar har en trygg tillvaro med hästar den gillar och utan stress är myckt viktigt.

Vad har vi för krav på dig som hästägare?

*Vi skriver utförliga kontrakt efter ditt önskemål om hästens vistelse här och dess behov.

*Du som ställer hästen hos oss måste vara ägare eller ha papper på att du är fodervärd på hästen.

*Hästen måste ha giltigt pass.

* Hästen måste vara försäkrad, det är hästens försäkring som gäller vid ev skada eller sjukdom.

*Naturligtvis ska hästen vara frisk och inte komma med från ett stall med smitta av någon typ.

*Gården är med i SVAs program (statens veterinär anstalt) för bekämpning av parasiter. Önskvärt är att ett träckprov och ev avmaskning görs 3 dagar innan ankomst. om detta ej är möjligt avmaskas hästen här innan den släpps på markerna i förebyggande syfte. 

* Hästen behöver vara  oskodd ( om möjligt vill säga, gäller ej häst som kommer kort tid eller ska vara under träning) och nyverkad (nyskodd) när den kommer till oss.

* För vår egen säkerhet när vi hanterar er häst kan det vara nödvändigt med något hantrings/tränings pass av hästen.

Ring gärna Caroline för mer utförlig information!
070/2745273

Våra lösdrifter och vindskydd

Ett av våra vindskydd, 8x6 m

Lösdrift  8x10 m

Vindskydd 5x6m

Lösdrift 21x5m

hästpensionat