Nu är vi återförsäljare för detta hästfoder som vi själva använder till våra egna och pensionatets hästar.
Vi kan varmt rekomendera detta foder till alla typer av hästar!


Välkommen att kontakta oss för beställning, eller finns att köpa direkt av oss här på gården!
Pris: 15 kg säck 290kr


Nedan finns lite information om fodret för mer detaljerad info klicka på knappen brevid.


Primero Total är ett optimerat grovfoder, ett spannmålsfritt, fett och fiberrikt fullfoder med låg socker- och stärkelsehalt.


Om din häst inte klarar sig enbart på grovfoder är TOTAL ett unikt komplement, ett friskvårdande, enkelt, tryggt, ekonomiskt foder som utgår från hästens egen förmåga att ta upp näring. Ett foder för alla hästar, alla dicipliner, alla åldrar….

Har du en häst som:

Har ett högre energi och proteinbehov än vad grovfodret ger?
Lämnar foder och då inte får i sig tillräcklig mängd?
Är allergisk mot gluten?
Får prestationssvackor på kraftfoder?
Har ett känsligt fodersmältningssystem/”dålig mage”?
Behöver ett foder med låg socker- och stärkelsehalt?
Behöver ett ”tävlingsfoder” för att slippa ta med så mycket grovfoder?
…eller helt enkelt att grovfodret inte räcker till näringsmässigt?

Då finns TOTAL för din häst

FIBRER och FETT

TOTAL innehåller hackat hö och gräspellets för att hästen ska tugga länge och förlänga ättiden, ärtor som är en bra proteinkälla för häst, tillsatt linfröpellets med olja och fibrer ger den rena skonsamma energin. Probiotikan Yea Sacc är bra för tarmhälsan, elektrolyter, vitamin och mineral samt några örter tillgodoser hästens dagliga behov av näring.

Från urhästens livsstil har vi skapat Primero TOTAL – framtidens foder redan nu!


ETT FODER!  – HUR ÄR DET MÖJLIGT?

Idag med ett ofattbart brett sortiment av foder och tillskott på marknaden kan det vara svårt att föreställa sig och förstå hur bara ett komplett foder kan fylla näringsbehovet för alla hästar, oavsett deras livsfas, arbetsbelastning, typ, ras, temperament eller miljö.  Vi glömmer ofta att innan det fanns färdigfoder fick alla hästar äta samma slags foder, bestående av havre, korn, kli osv. De fick olika mängd foder beroende på deras individuella energibehov. Vetenskaplig forskning har nu visat att stärkelsebaserade fodermedel inte är anpassade för hästens fodersmältningssystem. Många fysiologiska och psykologiska problem som vi ser i dag orsakas av vår oförmåga att anpassa utfodringen till hästens ätbeteende och fodersmältningsförmåga.

För att våra hästar ska hålla sig friska och prestera väl måste vi ständigt påminna oss själva om att hästen utvecklades som en gräsätare gjord för att kontinuerligt smälta stora mängder fiberrika växter. Han är inte en ”spannmålsätare” som vi.

Med detta i åtanke, har Primero Equine utvecklat ett unikt foder i syfte att förbättra hästens fodersmältning och prestation. Som kvalificerade Hästfysiologer är detta vår främsta förpliktelse till hästen; inte att skapa ett estetiskt eller kommersiellt tilltalande foder. När vi utvecklade TOTAL sökte efter vi inte några jämförelser på den existerande fodermarknaden, vi sökte enbart efter ingredienser av hög kvalitet som var väl beprövade och hade hög smältbarhet och lämpligt näringsinnehåll för hästar.


RIKTLINJER VID UTFODRING
Vila & lätt arbete

De förhöjda halterna vitaminer och mineraler tillsammans med innehållet av smältbara fibrer och olja gör att mindre mängd foder kan ges åt hästar i vila eller lätt arbete. Det är ändå möjligt att tillgodose deras näringsbehov.

Arbets- och tävlingshästar

Den högre givan av TOTAL är säker att ge åt arbets– och tävlingshästar som kräver högre energi– och näringsnivåer. Energin fås från fiber och fett , som är lättsmält för hästen utan de negativa effekter av stärkelseöverbelastning som man ser med spannmålsbaserade fodermedel. Innehållet av Yea-sacc1026 garanterar optimalt utnyttjande av smältbara fibrer och god absorbtion samt skyddar hästen från fodersmältningsrubbningar som annars är vanliga när hästen reser mycket och deltar i tävlingar.

Avelston & unghästar

Den högvärdiga proteinkälla som finns i TOTAL innehåller nödvändiga aminiosyror för avelsston i slutet av dräktigheten och under digivning. Det är också bevisat att dagligt intag av Yea-sacc1026 förbättrar upptaget av protein, kalcium och fosfor, vilket ger bra och stabil tillväxt hos unghästar.

Äldre hästar & konvalescenter

Eftersom TOTAL är anpassat till hästens matsmältningssystem gynnas äldre hästar och konvalescenter av de högkvalitativa fibrer och förhöjda halt av mineraler och vitaminer som fodret innehåller. De gynnas också av att fodret är koncentrerat, när foderintaget är minskat pga dålig aptit eller nedslitna tänder. Innehållet av antioxidanter hjälper till att binda fria radikaler och upprätthålla ett sunt immunförsvar.

Utfodringsanvisningar

Grovfodret skall utgöra basen i foderstaten. Komplettera med TOTAL efter behov. Alla hästar ska utfodras individuellt beroende på vikt, ras, arbete, miljö och temperament. Vi hjälper gärna till att beräkna individuell fodermängd, kontakta oss i så fall.

Med ett grovfoder som är anpassat till din häst kan du enkelt reglera mängden TOTAL. Exempel på fodermängd per dag för en genomsnittlig häst vägande 500kg:
Vila/lätt arbete 0,5-1 kg Normalt till hårt arbete 1-3 kg

NÄRINGSANALYS PER KILO FODER

Energi   DE 11,3 MJ
Råprotein 12%

Olja 7.6%
Aska 8,5%
Vitamin A 10000 IE
Vitamin D3 2000IE
Vitamin E 4000IE
Kalcium 12 mg
Fosfor 6 mg
Koppar 47,9 mg
Magnesium 2,7 mg
Selen 0,7 mg
Zink 213 mg

HISTORIA

Företaget Primero Equine Int. skapades utifrån ett behov att utfodra hästar i enighet med den kunskap som finns om hästens näringsfysiologi i vår tid. Att påminna oss alla om hur hästens fodersmältningssystem fungerar och genom att vi har denna kunskap kan möta hästens näringsbehov på ett naturligt optimalt sätt som möjligt inom den moderna hästhållningen.

Primero Equine Int. bildades av Linda Linnane BSc (Hons) efter att hon tillbringat många år med att studera och arbeta med hästar i
södra Spanien, där hon bevittnade ett flertal fall av foderrelaterade sjukdomar och tillstånd.

När Linda återvände till England 1992 fortsatte hon studera hästens hälsa och prestation och doktorerade 1997 med en första klassens hedersgrad i hästens vetenskap och fysiologi. Under denna period bedrev hon specialiserad hästforskning på den veterinärmedicinska fakulteten i Cordoba, Spanien, där hon studerade muskelfysiologi hos en grupp andalusiska hingstar. Denna forskning blev ämne för hennes avhandling och presenterades senare på International Conference of Equine Sports Medicine & Science. Därefter publicerade hon en artikel i International Journal of Anatomi. Hon har sedan skrivit och publicerat flera artiklar om utfodringsrelaterad hälsa hos hästar och fortsätter att arbeta och undervisa inom detta ämne både i Spanien och England.

Från 1997 till 2000 koncentrerade sig Linda på att forska och utveckla hästfodret ”Total”. Fodret är ursprungligen skapat för hästar i södra Spanien som traditionellt utfodras med en foderstat med brister i fiber- och näringsinnehåll. Fodret lanserades sedan i England på Brittish Equine Event 2000 och det fortsätter att skörda framgångar i båda länderna och vidare internationellt. Hästägare rapporterar kontinuerligt om positiva resultat vid användning av fodret till hästar i olika discipliner – utan att de behöver komplettera med dyra tillskott och extrafoder.