Referenser häst.

Alice och Ronja.

Ronja väntar på frukosten Ronja väntar på frukosten

"CM Ranch, eller Uggletorp som vi äldre stammisar kallar det, är det bästa som har hänt mig och min häst. Med hjälp av en otrolig kunskap, underbara hagar och natur, härlig gemenskap och en trygg miljö så har vi kommit dit vi är idag. Vi har ett samspel som vi inte hade kunnat ha utan ranchen och Caroline. Här har min häst haft de allra bästa förutsättningarna för att bli lugn, trygg och harmonisk. På grund av en nödvändig flytt så försvann vi härifrån ett tag, men hittade sedan tillbaka. Vi hat varit på många ställen, men här trivs vi bäst båda två. Numer så har vi ännu större möjligheter att utvecklas, då det finns både paddock, rundkorall, trailbana, skog samt ett nytt och otroligt fint ridhus! Min häst är nu ute på sommarbete men vid första möjlighet så kommer vi tillbaka till detta underbara ställe!" Alice 
 

Ida Gunnarsson


 

 
Jag har haft mina hästar hos Caroline i omgångar under de senaste 7 åren , de har varit unga och gamla hästar i varierade raser med allt från new forest,ardenner,nordsvensk och PRE, de har varit lika värdefullt varje gång då känslan av att man kan släppa kontrollen och veta att hästarna har tillsyn flera gånger varje dag , bra foder , alltid färskt vatten och framförallt fantastiska hagar.
 Att hästen får röra sig fritt  i kupperade hagar med olika underlag, ha tillgång till fina ligghallar med bra uppgrusning för minsta möjliga lera och har chansen att få vara en del i en bra samansatta grupper av hästar är för mig LYX! 
Jag har varit en hästägare som under en peiod var i stallet ca 6 timmar om dagen då unghästträning stod på schemat och därmed samarbete med Caroline dagligen var en del, vilket var så roligt, Caroline har ett grundlugn, en känsla för att kunna läsa hästar och stort mått "bond förnuft" som är i dagens samhälle en bristvara. Hon är en duktig ryttare och kusk och har lång livserfarenhet av olika inriktningar och verksamheter.
 
 
Det har också varit en längre period då jag pgr av graviditeter och småbarn inte haft samma möjlighet till daglig tillsyn och träning och att då kunna få den inackorderingsservicen som på CMranch är att kunna släppa på de dagliga dåliga samvetet och att istället kunna byta ut det mot en känsla av lugn, då hästen faktiskt har ett gott "eget" liv och inte endast står o väntar på mig =) 
 
Jag går just nu och utbildar mig till ridlärare i Integrerad ridkonst för Christina Drangel vilket gör att jag möter hästmänniskor från olika delar av landet , och när vi tar upp olika ämnen om just hästars stallmiljö, utevistelse, rätt till vatten dygnet runt  osv så känns det alltid lite extra bra men också  orättvist att just där jag bor har vi möjligheten att kunna ha häst på ett sätt  som faktiskt jag tycker är bäst =) 
Jag ser fram emot sammarbete även framöver och kan varmt rekommendera CM ranch .
 
för mer info slå gärna en signal 070 68 48 360 mvh Ida 

Kampra Kampra

Kampra
Inackordering på CM Ranch

Jag har haft min häst helinackorderad hos Caroline i Uggletorp sedan hösten 2012. Jag kan inte med ord beskriva hur otroligt nöjd jag är med servicen och hur väl min häst har tagits om hand.

Sommaren 2012 stod jag inför situationen att min häst precis hade kommit igen efter ett kraftigt fånganfall och jag hade blivit erbjuden jobb i Australien. Vad gör man? Jobbet var inte av den sort som jag kunde tacka nej till, och hästen är min ögonsten som jag inte ville lämna ut vind för våg till en okänd fodervärd, speciellt inte då hon behövde extra tillsyn efter sin sjukdomsproblematik. Vem vill för övrigt ta en sådan häst på foder när det finns så många andra hästar, utan problem? Det var helt enkelt en svår situation och jag var tvungen att hitta ett alternativ som gjorde det möjlig för mig att behålla hästen under min utlandsvistelse.

Jag kom i kontakt med CM Ranch genom ett idogt sökande på nätet och efter att ha varit där och hälsat på så körde jag upp min häst i början på oktober 2012. Det är nu ett år sedan och vi har precis förlängt kontraktet med ytterligare ett år.

För mig har det varit helt ovärderligt med en inackorderingsservice som gjort det möjligt för mig att behålla min häst under en period då jag inte haft möjlighet att ha hand om henne själv. På CM Ranch har hon dessutom fått precis den miljö jag bara har kunnat drömma om att ge henne tidigare. Hon går på lösdrift vilket passar väldigt bra för en häst som aldrig gillat att stå uppstallad. Efter flera månaders boxvila efter fånganfallet och flera månader i sjukhage efter det så är hon om möjligt ännu mer avigt inställd till att stå på stall. På CM ranch går hon i stora hagar med hästkompisar och stor ligghall. Hon får gå med täcke på när det behövs (vilket är rätt ofta under vinterhalvåret då hon är en arabkorsning med kort päls som inte klarar väta eller regn något vidare bra) och får daglig tillsyn och täckesbyten vid behov. Eftersom hon hade haft fång så nyligen var jag i början oroad över hur det skulle gå med utfodringen på en lösdrift och det vållade mig mycket huvudbry. Jag hade inte behövt oroa mig ett dugg. Caroline är en hästmänniska ut i fingerspetsarna och noga med att varje häst får det den behöver. Hon har tillräckligt stora marker och tillräckligt många hästar för att alla olika behov ska kunna bli tillgodosedda. Vidare finns det ett stort stall med spiltor för den dagliga tillsynen samt sjukboxar för alla eventualiteter. Eftersom min häst hade haft fång så skrev vi ett tydligt kontrakt för hur vi skulle gå tillväga vid ett eventuellt återfall. Det har varit guld värt att veta att vad som än händer så vet jag att hästens bästa sätts i centrum och att jag inte behöver gå och oroa mig för att hon inte ska få den vård hon behöver.

När jag var där och hälsade på efter nio månader utomlands så möttes jag av en lycklig häst i en väl sammansvetsad hästflock. Hon var i ypperlig form och med en livsglädje det inte gick att ta miste på. Nu har hon tillbringat hela sommaren på magert bete i en flock som är ständigt i rörelse och har inte haft tillstymmelsen till fångkänning. Jag har helt slutat oroa mig. Nu vet jag att hon blir lika bra omhändertagen som hon någonsin skulle kunna bli hemma. Caroline är professionell, kunnig och har en stor passion för det hon gör. Jag kan inte nog beskriva hur glad jag är att jag hittade det här alternativet åt min häst och jag vill tacka Caroline å det varmaste för den fina service hon tillhandahåller.

Karin Cedergren
Vill ni kontakta Karin för att höra mer om hur det har fungerat?

Maila oss så kan ni få kontaktuppgifter.

Linda med Aron och Santino

Aron och Santino utforskar terrängen Aron och Santino utforskar terrängen

Hade lite panik när jag blev tvungen att hitta ett ställe att ackordera in mina två hästar på. Men så fick jag tips om Cm ranch vilket verkade ju toppen. Där fanns det lösdrift och kunskap i horsemanship som jag letade efter. Dock så låg det nästan 10 mil hemifrån! Men har aldrig ångrat en dag sen jag tog beslutet att flytta mina hästar till Cm ranch. Pga avståndet kan jag inte va hos mina hästar så ofta men känner mig 100% trygg med servicen dom erbjuder. 
Och ett plus också till den fina anläggningen dom har att erbjuda.
Kan verkligen varmt rekommendera Cm ranch! :)

Linda ( ägare till Santino och Aron)
 

Zizzi & Zussi


"Har sen dag ett på ranchen haft känslan av att min häst har det bra och får den omvårdnad och tillsyn hon behöver. Ingen, eller inget lämnas åt slumpen.  Det känns dessutom väldigt lyxigt att ha allt på plats, ridhus, trailbana, roundpin, Tivedens ridleder och inte minst gedigen häst och djurkunskap."  
Mvh/ 
Zizzi & Zussi.

Eva och Twai

Twai och hookii Twai och hookii
Twai i flocken. Twai i flocken.
"Jag har min unghäst hos Caroline och Magnus på Uggletorp, det har hittills funkat superbra för både mig och hästen. Hon trivs med livet i de stora fina hagarna och jag är tacksam för det omhändertagande hon får där. Passar perfekt för mig som jobbar mycket, jag litar fullt ut på Carolines omdöme och kunskap." Dessutom är det väldigt smidigt att ha någon som lagar chapsen och tillverkar repgrimmor på samma ställe "
Eva Lovén
Kampra i sin grupp.

Här kan ni läsa om hur ägarna till hästarna här upplever vistelsen på CM Ranch.
Hur länge hästarna är här är beroende på behovet, vissa är här permanent vissa bara under en period oavsett så är vi noga med att alla får de de behöver den tid de är här. Vill ni ha kontakt med några av dem som gett referenser men inte gett sitt telefon nr ? Hör av er så fixar vi det!