Stallplatser

Stallplatser med lösdrift i rogivande naturskön miljö

Här på gården Uggletorp i Tiveden försöker vi göra hästhållningen så naturlig och behaglig som möjligt. Målet är att du och din häst skall trivas tillsammans i den harmoniska miljö som vi har här i stallet. Hagarna är stora och kuperade med gott om skogspartier att för att söka skydd. Alla hagar har elstängsel.

Vi har flera vindskydd, ligghallar, uteboxar och ett mysigt stall med tre rymliga boxar .Hästarna hålls i lösdrift i första hand men vill man ha boxplats går det att ordna.Utfodring sker efter hästens behov antingen fri tillgång på grovfoder eller begränsad tillgång via nät eller utfodring för hand. Du som hästägare får en egen plats i vår uppvärmda sadelkammare och tillgång till ridbana med belysning, trailbana ,roundpin och ridhus.
 

Fantastisk miljö för uteritter i natursköna Tiveden med ridleder runt omkring. I den mån det är möjligt håller vi hästarna tillsammans i små  grupper 4-8 hästar för att gynna deras naturliga beteenden och ge dem social stimulans. Detta är en stor fördel om man inte har möjlighet att åka ut till hästen och stallet så ofta som man kunde önska, eller när man vill ha en givande tillvaro för sin häst under perioder då man inte har möjlighet att träna dem så ofta.
Utfodring och tillsyn ingår.

 

Uggletorp ligger i Karlsborgs kommun, 7 mil norr om Skövde och 9 mil söder om Örebro.

Stallplats kan hyras, årsvis, månadsvis eller tillsvidare. Avtal för stallplatsen skrivs och vi har vi en uppsägningstid för att både hästägare och stallägare ska ha en trygghet. Man kan hyra stallplats med halv eller helpension, samt sommarbete, inkvartering för sin häst vid längre resa, eller bara över natt om man passerar på ridleden.. Alla hästraser och åldrar på hästar är välkomna dock har vi tyvärr ej möjlighet att i dagsläget hålla hingstar.

Infarten och del av trailbanan samt rounpin.
Utfodring efter hästens behov, här slowfeed nät.
Ridbana 25x45m med belysning.
Ridbana 25x45m med belysning.
Stall med tre rymliga boxar, uppvärmd sadelkammare.
Uteboxar 3 st 3x5m
Uteboxar 3 st 3x5m
Härliga stora hagar
vindskydd
Roundpin 18m
Ligghall
Vindskydd