CM Ranch

Caroline Almfelt driver företaget CM Ranch i Tiveden.
Hon har snart 30 års erfarenhet av hästträning och har under hela sitt yrkesliv arbetat med hästar. All ledig tid och stora resurser har spenderats under åren på kurser och utbildningar både i USA och i Sverige för flera framgångsrika tränare och ryttare inom ridning och hästträning men även hovvård, utfodring, etnologi och psykologi.
De första 15 åren inom engelsk ridning, dressyr och hoppning samt körning av par och enbetshästar i både brukskörning, skogskörning och arbete med hästturism.
Gick senare över på klassisk dressyr, barockridning och akademiskridkonst men under de senare åren har den ridkonsten hos den kaliforniska vaqueron/ buckaroon som grundar sig på gammal spansk(iberisk) ridkonst för arbetande hästar främst med boskap tagit allt större plats och nu ligger det stora intresset att arbeta med hästen som ett team för att kunna utföra såväl dressyruppgifter som hinderbanor och utmanande ranchuppgifter att få en så allsidig, trygg och glad samarbetspartner som möjligt.
Caroline utbildar sig själv fortlöpande och anser att inom hästar finns det alltid mer att lära, att ha ett öppet sinne och nyfikenhet på alla grenar inom hästsporten är en fördel, det finns så mycket kunskap att hämta hos dem som har lång och bred erfarenhet.
Caroline tävlar i grenen Extreme cowboyrace (ett slags fälttävlan i cowboysadel liknar Working Equtiton) där samarbetet och förtroende mellan häst och ryttare är av allra största vikt. Caroline åker ut och håller kurser, clinics, privatlektioner hos hästägare och ridskolor/klubbar samt hemma på gården i Tiveden.
Att få häst och ryttare att arbeta som ett team på ett säkert sätt har blivit en specialitet och ofta använder vi olika typer av hinder och utmaningar/problemlösning för ekipagen för att uppnå detta.
Att utveckla sin ridning och förbättra sin timing och få en känsligare mer lyhörd häst, som rids med sits och ben är ofta målet med ridlektionerna och de uppsuttna träningarna, som passar alla discipliner inom ridsporten.