Caroline och Magnus Almfelt

När vi träffades var vi båda ensamma med varsin gård två mil från varandra som vi varför sig drev vid sidan av ett heltidsarbete. Via en internet date blev det ett eget litet "bonde söker bonde" och nu har vi slagit i hop våra verksamheter till en - CM Ranch.

Magnus är uppvuxen på gården i Lindhult och har hela sin uppväxt hjälpt sina föräldrar med köttdjursuppfödningen och skogsbruket.

2005 tog Magnus över gården och har drivit den sedan dess.

Arbetet, utbildningen och erfarenheten som maskinreparatör är till stor nytta på våra gårdar.

Jakten har varit det stora intresset och med 25 år som aktiv jägare varav flera år som jaktledare har gett en stor bred erfarenhet. Flera eftersöksutbilningar och hundtränings utbilningar, dessutom lång erfarenhet av häst och flertalet kurser och clinics, bla i USA.

Caroline har bott på gården Uggletorp i 20 år (köpte den 2003 hyrde innan) och främst sysslat med hästverksamhet , dock finns en bred djurskötarutbildning för lantbruksdjur i botten, flertalet hästutbilningar bla inom hästskötsel, hovård, utfodring och hästhälsa, samt hästtränings utbildningar bla i USA, ständig utveckling av ridning genom deltagande i kurser och clinics för div olika instruktörer, ständig utveckling och sökande efter mer kunskap innom detta stora ämne.

30 års erfarenhet av hästhållning varav 20 år som yrkesverksamhet.
( turridning, skogskörning &vagnsturer, inridning och utbildning av hästar och uthyrning av stallplatser) utger en stabil grund.
Första egna hästen köptes vid 11års ålder efter 5 år på ridskola Har en bakgrund som engelskryttare mest dressyr men även lite hoppning fast allra mest ridning i skog och mark. 
Brukskörning och skogskörning var en av verksamheterna i många år samt vangskörning, turister, bröllop mm.
 Intresset övergick sedan till 6 år som utövare av akademiskridkonst , klassisk dressyr samt barockridning,tornelspelsträning mm.
När det kom in kor i bilden 2012 inköptes en quarter och intresset för arbete med hästen i dessa sammanhang har bara växt,nu med allt större intresse för den växande EXCA grenen.
Och det är "vacuerou träningen" från västra USA som jag finner givande, där grunden läggs under samarbete och förtroende under en lång tid och där sits och vikthjälper är i fokus. 
Fortfarande är samarbetet och kommunikationen det absolut viktigast för mig. Att ha kul och varierande träning med sin kompis är för mig det viktigaste och jag har som mål att träna mina hästar så allsidigt som möjligt.

Med och arbetar med hästarna är Alice Svensson som har en 3-årig hästskötar utbildning i grunden och även hon en hel hög med clincs och kurser i bakfickan. Ett gott samarbete och teamkänsla är kärnan i verksamheten.

Vi som jobba på CM ranch har alla ett genuint natur och djurintresse och det är också då som vi trivs allra bäst, när vi jobbar och samarbetar med våra djur .

Vi följer samma filosofi när det gäller både häst och hundträning där vi eftersträvar ett samarbete/team känsla med djuren byggt på ett tryggt ledarskap och förtroende.

Sadelmakeriet är i vår verksamhet som en naturlig följd av våra erfarenheter av användning av utrustning för körning, ridning, jakt och fridluftsliv.

Välkommen till CM Ranch!