Hästhantering med fokus på kommunikation med hjärta och känsla.

Att förstå och komma närmare sin häst, få det där härliga samspelet och glädjen tillsammans, det kan vi hjälpa dig med!
Lång gedigen erfarenhet och ständig ny utbilding gör att jag kan hjälpa många ekipage med en lite ny vinkling. Inte bara problemlösning utan även förfina hjälper, hitta glädjen och öka självsäkerheten hos både häst och ryttare.
Har du unghäst och vill ha hjälp med starten på er resa tillsammans så har vi många fina verktyg och nycklar för just er.
Självklart hjälper jag till vid problem och trauman eller att jobba bort en dålig vana. Hör av dig så lägger vi upp en plan för just dig och din häst.

Vi jobbar utefter hästens förutsättningar och i nära samarbete med dig som ägare. Det är mycket viktigt att hästen kan jobba med dig som ska använda den, därför ingår alltid flera träningar där du som ägare jobbar med din häst för att ni ska bli ett team. Vi tror inte på några quickfixes.Kontakta oss för mer information.

Miljöträning, nyttigt för alla hästar och ryttare/kuskar/hästägare.

På flera av våra kurser får du testa vår roliga utomhusbana, få coachning och tips och lär dig mer om Extreme Cowboyrace samt hur du tränar din häst på olika hinder. Oavsett inriktning som dressyr, hopp, fältävlansryttare, tränar WE, TREC, eller rider i skogen så är detta nyttig träning som ger dig och din häst ett närmare samarbete. För att inte tala om en säkrare tryggare häst. Och framför allt det är så kul!! I kursen ingår demonstration och lektion om hur du lägger upp din träning, och hur du steg för steg bygger självförtroende hos både ryttare och häst.  Coachning av dig och din häst på vår utomhusbana.  Box/hage för din häst under dagen. 

 

Att fortsätta utbilda sig och vara nyfiken på allt!

Ständig utveckling! Ja det är ett måste anser vi här. Att arbeta med hästar är inget statiskt jobb och man lär sig hela tiden oavsett vilken nivå man befinner sig så vi som tränar hästarna här åker regelbundet på utbildningar och clinics för att lära mer och mer. Och som alltid när man lär sig mer så inser man att det finns ännu mer, charmen med att hålla på med hästar det tar aldrig slut! Här är vi i USA på utbilning, igen ;).

Tävla?

Tävlingsresultat?? Jag vill nog kalla det träningsresultat...
Jag debuterade som tävlande 2017, jag har alltid tyckt det har varit jobbigt och nervöst så har under större delen av mitt hästliv dvs större delen av mitt liv inte tävlat det är också en ekonomisk fråga då ett liv som hästföretagande inte är så fett och tävlingar kostar och tar mycket tid. Men tillsut tog jag tag i detta och det har gått över förväntan! Jag har ställt upp i ett antal EXCA tävlingar samt ranchriding och ranch trail i år, eftetrsom jag jobbar med hästar är det svåraste klassen pro som jag får deltaga i. Så det var minst sagt nervöst men med 3 förstaplaceringar , en  2placering, en 3 placering och en 4placering som sämst i EXCA  i de 6 tävlingarna som vi ställt upp i samt en 5 placering i ranchriding och en 3 placering i ranchtrail så är jag mer än nöjd med min tävlingsdebut. 2018 bjuder på fler utmaningar då förhoppningsvis min unghäst ska tävlas även den.
Jag tror dock att det viktigaste är att du själv kan träna och förbättras , tävlingarna är ju ett mått för dig själv om du åstadkommit det önskade med tävlingarna. Jag skulle mer än gärna tävla kogrenar men har i nuläget inte den ekonomi som krävs för detta, men EXCA kräver en väldigt mångsidig och vältränad häst, som ska vara snabb och lydig och ha ditt fulla förtroende och det kommer man långt med! Alla dessa erfarenheter lägger jag med i träning av alla hästar oavsett ändamål eller gren.

Erfarenhet och variation.

Att rida och hantera många olika hästar är en förutsättning för utveckling, och jag har haft förmånen att göra så under många år. Både egna privata, mina turhästar jag hade under flera år samt många hästar på träning och på pensionatet samt träningshästar. Var ny häst är lika intressant och givade. Många, många olika peronligheter genom åren och lika pännande är det varje gång jag träffa en ny individ. Nedan några hästar jag red i USA under mina kurser där.