Vill du ha hjälp med din häst?
Hantering, Lastning, Unghäst,
Säker hästhantering,Utveckling av ridning, kurser i tävlingsformen Extreme Cowboyrace (utbildade domare)

Vi jobbar utefter hästens förutsättningar och i nära samarbete med dig som ägare. Det är mycket viktigt att hästen kan jobba med dig som ska använda den, därför ingår alltid flera träningar där du som ägare jobbar med din häst för att ni ska bli ett team. Vi tror inte på några quickfixes.Kontakta oss för mer information.

Ständig utveckling! Ja det är ett måste anser vi här. Att arbeta med hästar är inget statiskt jobb och man lär sig hela tiden oavsett vilken nivå man befinner sig så vi som tränar hästarna här åker regelbundet på utbildningar och clinics för att lära mer och mer. Och som alltid när man lär sig mer så inser man att det finns ännu mer, charmen med att hålla på med hästar det tar aldrig slut! Här är vi i USA på utbilning, igen ;).

Tävlingsresultat?? Jag vill nog kalla det träningsresultat...
Jag debuterade som tävlande 2017, jag har alltid tyckt det har varit jobbigt och nervöst så har under större delen av mitt hästliv dvs större delen av mitt liv inte tävlat det är också en ekonomisk fråga då ett liv som hästföretagande inte är så fett och tävlingar kostar och tar mycket tid. Men tillsut tog jag tag i detta och det har gått över förväntan! Jag har ställt upp i ett antal EXCA tävlingar samt ranchriding och ranch trail i år, eftetrsom jag jobbar med hästar är det svåraste klassen pro som jag får deltaga i. Så det var minst sagt nervöst men med 3 förstaplaceringar , en  2placering, en 3 placering och en 4placering som sämst i EXCA  i de 6 tävlingarna som vi ställt upp i samt en 5 placering i ranchriding och en 3 placering i ranchtrail så är jag mer än nöjd med min tävlingsdebut. 2018 bjuder på fler utmaningar då förhoppningsvis min unghäst ska tävlas även den.
Jag tror dock att det viktigaste är att du själv kan träna och förbättras , tävlingarna är ju ett mått för dig själv om du åstadkommit det önskade med tävlingarna. Jag skulle mer än gärna tävla kogrenar men har i nuläget inte den ekonomi som krävs för detta, men EXCA kräver en väldigt mångsidig och vältränad häst, som ska vara snabb och lydig och ha ditt fulla förtroende och det kommer man långt med! Alla dessa erfarenheter lägger jag med i träning av alla hästar oavsett ändamål eller gren.

loading...

Att rida och hantera många olika hästar är en förutsättning för utveckling, och jag har haft förmånen att göra så under många år. Både egna privata, mina turhästar jag hade under flera år samt många hästar på träning och på pensionatet samt träningshästar. Var ny häst är lika intressant och givade. Många, många olika peronligheter genom åren och lika pännande är det varje gång jag träffa en ny individ. Nedan några hästar jag red i USA under mina kurser där.